sum41 band stopt ermee kondigt afscheid tour aan foto Robin Looy

SUM41 stopt ermee

Fans van Sum 41, zet je even neer. De band stopt er namelijk mee. Dat werd aangekondigd op de officiële sociale mediakanalen van de groep. “We zullen een laatste album ‘Heaven :x: Hell’ uitbrengen en nog een laatste wereldwijde tournee spelen. Maar daarna gaat de band uit mekaar.”

“Sum 41 heeft ons sinds 1996 de beste momenten van ons leven gegeven,” opent de band hun statement op Instagram. “Het is bijzonder moeilijk om onder woorden te brengen hoeveel respect en liefde we voor jullie allemaal hebben. Daarom willen we ook dat jullie het nieuws als eerste van onszelf horen.” Na 27 jaar houdt Sum 41 het dus voor bekeken. Met hits als ‘In Too Deep’, ‘Still Waiting’, ‘The Hell Song’, ‘Fat Lip’ schreef de band zich een mooie plek in de muziekgeschiedenis. Als ware iconen uit De Jaren Nul.

In oktober 2022 kwam de band nog op bezoek bij Studio Brussel tijdens De Jaren Nul. Toen al kondigde frontman Deryck aan dat er snel nieuwe muziek zou volgen. Die belofte maakt Sum 41 nu waar met de aankondiging van ‘Heaven :x: Hell’. Maar dat de band na die nieuwe muziek zou stoppen, had Deryck er toen niet bij verteld. Herbekijk hier dat interview. “Thank you for the last 27 years of Sum 41,” sluit het bericht af.


-Bericht door Stubru-
Foto © Robin Looy