Stichting No Guts No Glory

logo-no-huts-no-glory-robin-looy-fotografie

Muziek is een rode draad in mijn leven. Als kleine jongen luisterde ik naar de lp’s van mijn vader, en later zat ik voor de radio cassettebandjes op te nemen om deze op mijn walkman terug te kunnen luisteren. Ik nam muzieklessen en speelde diverse instrumenten. Later ben ik aan de slag gegaan als concert en festival fotograaf en ik had daarnaast ook nog eens het eerste online muziekmagazine opgezet waar ik redacteur van was, en organiseerde diverse concerten en festivals in binnen en buitenland. Ik heb me al een aantal jaren ingezet voor 3FM Serious request en in 2022 wilde ik iets anders doen, ik wilde Stichting No Guts No Glory steunen met een unieke actie.

Stichting No Guts No Glory maakt bijzondere belevenissen en wensen mogelijk voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Omdat we geloven in de kracht van muziek, hebben veel activiteiten een muzikaal karakter. Denk o.a. aan het mogelijk maken van huiskamerconcerten, concert- en festivalbezoeken, de aanschaf van een muziekinstrument en het regelen van muzieklessen.

We hebben gezien dat mensen in een isolement terecht kunnen komen na een diagnose, want werk en het sociale netwerk vallen soms (gedeeltelijk) weg. Ook willen mensen zo graag juist niet ‘alleen maar die kankerpatiënt’ zijn. Door bijvoorbeeld op muziekles te gaan, heb je iets positiefs om heen te kunnen, iets anders dan naar het ziekenhuis voor behandelingen.  Je bent met jezelf bezig en gaat iets leren waar je hopelijk gelukkig van wordt én het kan een mooie manier zijn om via muziek te kunnen uiten wat er allemaal door je heengaat.

Ik wilde gedurende het jaar portretten schieten van beroemdheden, maar dat is nu uitgebreid tot een lang lopend project. Dit kunnen acteurs en actrices zijn, maar ook sporters en natuurlijk bovenal muzikanten. Deze portretten zullen uniek zijn want er zal maar 1 exemplaar afgedrukt gaan worden. Deze wordt genummerd en gesigneerd door mijzelf, maar ik ga ook proberen om de foto’s te laten signeren door de geportretteerde. Zo heb jij een heel uniek object aan de muur hangen, en kunnen we een mooi bedrag op gaan halen voor dit goede doel.

Door verschillende donaties en samenwerkingen staan er ook andere unieke items online, en is er al gesigneerde memorabilia verkocht van: Coldplay, Sting, Queens of the Stone Age, Nothing but Thieves, Heideroosjes, Jan Rot, Corry Konings, Rob Dekay, Peter Pan Speedrock, The Wombats, Brainpower, Parkway Drive, Sepultura, Spike Lee, Ben Stiller, Jack Black, Hugh Grant, Epica, en nog veeeeeeeeel meer.

Ga snel naar www.instagram.com/hetportretproject en sla je slag, want op=op.